zondag 12 augustus 2012

Holy crabs

Vrijdag weer ziekenhuis, allemaal lopende projecten afgerond (wil volgende week gaan beginnen met schrijven maar heb hier iets van 15 'projectjes' van Daniel open staan die hij wel interessant vond om uitgezocht te worden) en naar Metropolitain om met de meiden met de kunstklas van Meer mee te gaan. Natuurlijk te laat waardoor me Dr Melzak kwijt waren. En dat is nogal problematisch als je nagaat dat de afdeling van het impressionisme ongeveer zo groot is als Weesp. Uiteindelijk toch gevonden en ons vergaapt aan de allegorieen van afgelopen eeuwen. Naar Greenpoint waar vriendengroep van Ben en Pete de ijscoman-broers bijeenkwam om naar het zuiden te gaan rijden. Met vier meiden en drie jongen op naar Cape May, New Jersey! KWamen midden in de nacht aan op een groot landgoed aan een baai, spannend om morgen wakker te worden! Of een nog beter idee: om wakker te blijven en de zon zien opkomen!  Prachtige plaatkes geschoten en volledig opgevroten door muggen. Nog even geyogaat (it's organicc) en toen bed in. Bij wakkerworden liggen zonnen op de stijger en krabbetjes geprobeerd te vangen. Zijn kleine 'fiddler crabs' en zien er echt belachelijk uit want rechts hebben ze een petieterig schaartje en links is echt een gevaarte. Lekker zwemmen en blubber gevechten houden. Doet me denken aan Jisp. Heerlijke ontbijt/lunch/borrel gemaakt en toen de boot op, naar zee toe.
  Er kwam slecht weer aan dus voor de donkere wolken uit gevaren. Gezwommen in hele heftige zee en watermeloen op eilandje gegeten. Ondertussen was in de lucht een bizar schouwspel aan de gang met licht, de zon en de wolken. En oten moesten we nog terug.. In gigantische onweersstorm terecht gekomen, gezandstraald door de regendruppels maar ook wel heel tof om zo op de golven mee genomen te worden. In het warme water springen en de krab-vallen leeghalen, lekker eten vanavond! En ondertussen zwemmen er schildpadjes om je heen. Magisch. Douchen, de krabben stomen en besprinkelen met Old Bay saus en een waanzinnig maal bereid. Tot 2 uur zitten eten, rozig van de dag. Dansfestijn op de Beatles en bij het ontwaken weer yoga. Wat een prachtige plek. Ontbijten met Haagen Dasz ijs, en leftovers krab en kreeft. Helaas hierdoor wel het afscheid met de meiden gemist, Laan en Fiek weer naar huis.. Heerlijke tijd met ze gehad! Teruggereden en super gehaast naar Upper West Side, waar ik de vrouw van Daniel mijn baas ging ontmoeten. Waanzinnig appartement helemaal art deco, lekker allemaal likeurtjes lopen drinken en toen naar Celeste, een typisch Italiaans restaurantje waar Daniel al in geuren en kleuren over verteld had (en zolad sommigen van jullie weten, is het letterlijkin geuren en kleuren, ik wist al rpecies wat er op het menu stond en hoe de avond ging verlopen etc) Waanzinnig lekker gegeten, wel zeven gangen en alles begeleid dor een totaal onverstaanbaar praatje van d eigenaar. Kaasplank met tien zelfgemaakte kazen, en een heleboel feitjes, wederom niet te ontcijferen. En een tiramisu om van flauw te vallen. Heel leuk gepraat met Daniel en Carole, mooi stel is het. Maandag gewerkt en s avonds Meer, mama Amber en zusje Evi ontmoet bij Spice Market. Evi jarig dus balonnetje mee, en waanzinnig lekker gegeten. Ontzettend mooi en sfeervolle plek. Nog even drankjes doen in Stanton Social en toen naar Greenhouse, wat na paar weken gedwongen sluiting weer open was. Gedoe met id's maar Evi kon uiteindelijk mooi mee naar binnen! Hele mooie club en lekker gedanst. Disndag wederom lange dag, merk dat de tijd die ik heb hier korter wordt en wil zoveel mogelijk uit deze stage halen,. Alles waar ik afgelopen vijf maanden voor gewerkt heb, wil ik ook echt afronden!
Meer en fam gemeet in LES, waar we lekker gehaktballekes aten. Zelfde cadeautje voor elkaar gekocht, telepathie (zie hierboven) Hierna door naar the Sidewalk in East Village waar we het raarste optreden ooit gezien hebben. Maar dan ook echt ooit. Oesters bij Beauty and Essex en naar bed. Woesndag werk, thuis verder geschreven en weer naar de stad voor Burlesque. En laatste avond met eer :( Hele leuke show weer, en onder het mom van ' Going Out With A BANG' deden we samen mee aan de Burlesque wedstrijd. Staan we dan toch maar mooi (en dat we verloren maakt natuurlijk geen zak uit!) Eindeloos knuffelen en nog een keer zeggen hoe fijn het wel niet was met zn twee. Dit hebben we voor altijd samen gedaan! Donderdag lange dag, gezeur met ID van het ziekenhuis en een wederom langdradige baas. Vind het moeilijk om te beginnen met schrijven maar word goed begeleid. Maak nu even paar weken lange dagen (althans dat is het plan) om zoveel mogelijk gedaan te krijgen. Vrijdagavond heerlijk gegeten op de rooftop van Parisienne Oceane, middenin Chelsea vlak boven de high line. Urenlang praten, wijntjes en op de achtergrond Empire state, New Yorker en de andere eye catchers van de sky line. Dansen in Catch en logeerpartij met de meiden. Zaterdag op de rooftop lopen zonnen naast de andere bewoners (alle siliconentieten verzameleeeeeee) en toen naar Queens voor een festival in PS1, het zusje van MoMa. Ja, een festival in een museum ja. Op de binnenplaats maar je kon gewoon even afkoelen en de exhibitie bekijken. Was een waanzinnige kamer waar ze een kunstwerk hadden gemaakt van een surround system, vanuit alle hoeken werden verschillende aria's opera gezongen. Mindblowing. Lekker gedanst en wederom lekker gegeten op de rooftop. Zondag ontbeten in de wasserette en naar het strand voor een nieuwe editie van Tiki Disco! Super lekker weer, salsa les gehad (in de lucht gegooid rondjes draaien en ga zo maar door) en eindeloos dansen in de hitte op goede muziek. Inspector Norse en springen maar. Toen zagen we over zee een ziekelijke wolk aankomen, met zn allen zwemmen in het warme water en toen de hel losbarstte: DANSEN IN DE REGEN! Het leek wel een foute Kevin Little videoclip maar was echt te gek. Zonder twijfel beste moment tot nu toe. Gore chinees in de metro terug en heel fijn slapen. Weer een werkweek serieus doen (poging tot) met BBQ en Casablanca kijken op de rooftop bij Alex (vallende sterrenregen wat een romantiek), gezellig eten met Sari, hele woensdag oppassen op Rico en Luca (ijs, hotdog, pizza en een lolly, plus vlekken in kleding en watergevecht in de Brooklyn Botanical Garden dus mag daar vast niet meer terug komen), en optreden van M83 in Central Park Summer Stages.
Salsa op een pleintje middenin de drukte van Meatpacking en een waanzinnige show bij Union Square, Fuerza Bruta (ik had het beloofd Meer!) Boven ons hoofd werd gedanst in water, ongelofelijk!

Dit verhaal wordt wederom te lang dus sluit snel af met toepasselijke quote

Those who don't believe in magic, will never find it! - Roald Dahl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten