vrijdag 22 juni 2012

I take you to the Meatball Shop


Wauwww lang geleden update! Na een paar dagen alone time kwam zondag een chocolade bruine Thomas Mulders aan, behangen met backpack en camera. Na deze excuusneger onder de douche gezet te hebben zijn we in de trein gestapt richting Connecticut, waar mijn lieve leuke collega Erin haar engagement party vierde. Prachtig huis in de heuvels met uitzicht op het meer, Amerikaanse spelletjes (werp frisbee in de ton, joepie), heel veel eten en drank en ontzettend grappige, typisch Amerikaanse speeches. (Juichen voor iemand die er niet bij kon zijn omdat hij "Ons land aan het defenden is in Kuweit")  Maandag was het Memorial Day en bloedheet, dus afgereisd naar het strand. Rockaway beach is 45 minuten met de metro, langgerekt zandstrand en fris water. Perfect om de zinderdend hete stad te ontvluchten! Sushi in Central Park met Saar en Maarten. Naar Coney Island geweest, een strand met op de boulevard een oud pretpark. Reuzenrad, houten achtbaan en botsauto's. Over het strand naar Brighton Beach gelopen, Little Russia waar we genoten van Borsjt en Goulash. Met auto terugrijden naar Manhattan, de stad is dan zo mooi als je aan komt rijden!


Donderdag al mn spullen ingepakt, morgen verhuizen naar Bushwick! Eerst nog even uit met Saar en Mul naar Mister H een toffe club in SoHo waar heel lekker gedraaid werd. Mullie helemaal in zn sas met de latin muziek. Vrijdag taxi aangehouden en met drie koffers en 17 plastic zakken in de spits naar Brooklyn gereden. Zonder Thomas was het me nooooooit gelukt (moet hem even credits geven want meneer was de dag ervoor ook al verhuizertje aan het spelen voor vriendinnetje Maya). Muziek op surroundsystem hard aan en uitpakken maar. Mul vast naar de jongens in East Village en ik voegde me later bij hen. Eerst bij pap en mam langs die net in Lower East/Chinatown aangekomen waren! Heerlijk om ze weer te zien en die kilo's drop en kaas waren ook niet vervelend :). Hierna dus met zn allen uit in LES en redelijk vroeg naar huis. Eerste keer slapen in appartementje. Geen sirenes meer, maar nu latin music op de achtergrond. Een hele vooruitgang. Pumpkin de gigantische rode kater vond het alleen nodig de hele nacht te miauwen en tegen mn slaapkamer deur aan te beuken, daar moet ik snel wat op bedenken.. Ontbeten met pap en mam en toen via Bushwick naar Williamsburg gelopen. Aan het water naar Smorgasburg gegaan, een grote etens markt waar iets van honderd stalletjes waren waar je van allen kon halen. Van gras-shotjes tot spare ribs, van broodjes kreeft tot lemonade. Heel leuk en lekker. Bij Meatball shop heeeeeeerlijk gegeten, salade met gehaktballetjes oo em gee wat een genot.


Toen terug naar huis want mn zusje Wendelien kon elk moment aankomen. EN mijn zusje zou mijn zusje niet zijn als ze niet per limousine voor de deur werd afgezet! Had eventjes contact gelegd met de juiste mensen in het vliegtuig! Het gezin herenigd, lekker samen eten. Naar verjaardag van Liz op haar roooftop in LES en Wen als een trotse pauw aan al mn vrienden voorgesteld. Lekker geslapen en s ochtends vroeg afgesproken in Harlem voor een gospel dienst. Andere kerk dan begin maart en wat een vershil! Iedereen zat door elkaar, een jong koor en er was freestyle en rap. En op de schermen kon je meezingen. Kippenvel wat is dit te gek. I'm happy being me, busy living life and giving love freely. OP een gegeven moment werden de first time vistiors uitgenodigd om op te staan, werden we ge-praised en ge-hallelujahd en toen moest iedereen minstens 3 mensen om zich heen een knuffel geven. Wat resulteerde in een massale grouphug. Op zo'n manier zou ik het niet erg vinden elke zondag naar de kerk te gaan!

Via Central Park North en de Conservatory Gardens helemaal naar downtown gelopen door het park. Op 5th avenue was de Celebrate Israel Parade bezig, duizenden joden die aan het joelen waren en hun vlag aan het zwaaien waren. Gelunched in typisch Amerikaanse diner en toen naar Chelsea voor de High Line en Chelsea Market. Cheesecakeje gegeten terwijl een bandje nummers van Bob Dylan zong. Maandag hele dag werken en s avonds met z'n elven eten bij Lil Frankies in LES. Grote ronde tafel, ontzettend lieve mensen en waanzinnig lekker eten. Wat ben ik gelukkig. Wat heb je nog meer nodig naast familie, vrienden en eten?! Nog wat bruine biertjes bij McSorleys en naar huis.

Dinsdag Mullie naar huis, back to reality. Was fijn hem weer te zien na zon lang tijd en heb genoten van zijn verhalen over Zuid Amerika. Volgend jaar ben ik aan de beurt. S Avonds naar MEmphis the Musical gegaan, swingen op jaren '50 muziek vanaf het balkonnetje. Woensdagavond naar NYU voor de eerste les kunstgeschiedenis, Mereltje Lollypop gaat twee maanden lang een summercourse volgen en ik ging de eerste keer vene in haar plaats. Tapas gegeten bij N met pap, mam en wen, weer zitten vergapen aan de flamenco.

Donderdag vroeg klaar met werken en afscheids-lunch bij Lovely Day gehad. Opeens een golf van paparazzi, bleek naast ons een beroemd meiske te zitten. Bizar. 13 volwassen mannen die een plaatje proberen te schieten van een meisje van 15. Pap en mam op de metro gezet naar airport en Wen en ik door naar W'burg voor de nodige vintage. Ook naar het rastaurantje toe waar Daniela, mn roommate werkt. Italiaanse conclave en lekkere wijntjes en focaccia. s Avonds heeft Wen me meedogenloos geholpen met kleding uitzoeken die maandag mee terug gaan naar Nederland.
Als je nog durft/kracht/zin over hebt is de volgende link het vervolg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten